Sovrutiner

För ca ett år sedan led Gustav av nattskräck och orolig sömn. Vi fick kämpa ett tag med att bland annat väcka honom innan skräcken satte in. Detta gjorde att varken vi eller Gustav sov bra under den här perioden.

Sedan nattskräcken vaknar han på natten och vill komma till oss. På slutet har han inte ens velat somna i sin säng utan ska somna hos oss. Jag har alltid velat att han ska somna i sin säng, så löser sig resten till slut. 

Men jag vet inte, jag tycker det bara går åt andra hållet. 

4 åringen förstår och vet allt mer, också om hot och faror och blir därför ofta mer ängsligt. Vågar till exempel inte gå på toa själv. Mörkrädsla och mardrömmar är vanligt liksom tankar på döden.

Ikväll fick jag ligga hos honom tills han somnat, vilket i och för sig var ganska mysigt men ovanligt. Vi har läst för honom sedan har han somnat själv. Men jag njöt verkligen ikväll. Så mysigt att snusa på honom.

Hur sover era kidz?

 

Annonser

One thought on “Sovrutiner

  1. Vinga har svårt att komma till ro på kvällen, hon somnar ofta (för) sent, men sen sover hon som en sten hela natten och det har hon alltid gjort. Enda undantaget är när hon är sjuk, då vaknar hon.
    Nora däremot, har alltid varit orolig på nätterna. Vaknar, gnyr, är ledsen, orolig och drömmer. Vaknar sedan tidigt dessutom. Jobbigt! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s